Kunstitööd tagasi kodumaale

 Näitusel eksponeeriti nelja kunstnikku- vendi Janne ja Pekka Parviainenit ja Heini Maaraneni ja Susanna Autiot. Kõigil kunstnikel on iseloomulik stiil välja kujunenud. Heini Maaranen on põhiliselt metallikunstnik, kes teeb rohkem skulptuure, ning tööde sisu kajastab elu ja elamist. Susanna Autio kirjeldab maailma sellisena nagu see on installatsioonides. Pekka Parviaineni töödes on kajastatud looduse väiksemad ja suuremad märkimisväärsused. Tema venna Janne töödes on maa- ja linnaelu sarnasus loodusega.
 Jõgevamaa näitus oli Janne, Pekka ja Heini esimene näitus Eestis, Susanna näitus oli üleval ka Tallinnas. Pekka ja Janne on külastanud ka mitmete Eesti kunstnike näitusi. ?Eesti kunstnikud kajastavad oma töödes rohkelt poliitikat,? leidis Janne.
 Eestit on noormehed varem külastanud. Janne viibis näituse avamisel Jõgeval. Pekka oli samal ajal Tallinnas ühel teisel näitusel koos Heini Maaraneniga. Möödunud sügisel viibis noormees aga Kuremaal. ?Meile meeldib see piirkond, mistõttu tahaks siin vähemalt ühe öö veeta,? sõnas Pekka.
 BIRGIT KASTEPÕLD


 

blog comments powered by Disqus