EhitusGamma suurendas Jõgeval kauplemispinda neli korda

Praegu 850 ruutmeetrini küündival müügipinnal kauplevad lisaks EhitusGammale veel Q-E Grupp sanitaartehnikaga ja Ojaken uste-akendega. Vanas kaupluses endise KEKi peahoones oli müügipinda vaid 150 ruutmeetrit.

Uue kaupluse rajamiseks kulus kolm miljonit krooni, kaupluse omanikud võtsid nii pangalaenu kui kasutasid ka oma raha.

Kui seni kauples EhitusGamma peamiselt ehitus- ja viimistlusmaterjalidega, siis uues kaupluses lisandusid ka tööriistad, elektrikaubad, küttekaminad ja aiatarbed, mille valik kevadtööde hooaja lähenedes iga nädalaga kasvab. Oluliselt on suurenenud siseviimistlusmaterjalide, aga samuti ka põrandakatete valik. EhitusGamma uuest kauplusest saab vaipkatet osta jooksva meetriga, mis on klientidele iseäranis meeltmööda.

Tulevikus plaanib firma pakkuda soovijatele veel sisekujundaja konsultatsiooni, mida kindlatel päevadel ja kellaaegadel disainer kaupluse klientidele pakkuks. Täna ootaks klientidelt huvi sellise teenuse vajaduse kohta

Eesti inimene on usin remontija

Veo- ja remonditeenust pakub kauplus klientidele vaid oma kindlate koostööpartnerite kaudu. Läbirääkimised ja kokkuleppe sõlmimine jääks niisugusel juhul juba asjaosaliste mureks. Praegu saab kauba kojuveo tellida ka kauplusest.

Konkurendi, samuti ehitusmaterjale müüva Uku keskuse omanik Rein Mõts ütles, et konkurents on tervitatav nii kliendi kui ka ettevõtja seisukohalt. “Konkurents sunnib ettevõtjat oma kaupu ja teenuseid paremini pakkuma,” märkis Mõts.

?Nagu päike välja tuleb, on esimesed remondihuvilised kohal. Mõnda tuleb ikka kõvasti tagasi hoida, et pole veel õige aeg maja fassaadi värvida,? rääkis EhitusGamma tegevdirektor Kalmer Lain.

Tema hinnangul on Eesti inimene väga usin, praegu pintseldab ta juba kuuri all maja voodrilaudu, et väljas vaid viimane lihv anda, sest Eesti ilmad on heitlikud.

Paljud küsivad ka nõu, paluvad näiteks katust vaatama tulla, et mis materjal sinna kõige paremini sobiks. ?Katust mõõtmas pole me käinud, kuid maju oleme küll üle vaadanud, et kas tuleks vana värv maha kraapida või võib maja lihtsalt üle värvida. Kui inimene tahab meie juurest värvi osta, siis on meie kohustus talle nõu anda,? ei näe firmajuht põhjust, miks kliendi soovile mitte vastu tulla.

Kalmer Lain kinnitas, et keti neljast kauplusest läheb äri praegu kõige paremini Jõgeval. ?Kui vaadata, millised imagod on linnadel, siis peaks kõige paremini minema just Türil või Põltsamaal, aga nii see pole. Jõgeval töötab ilmselt kõige paremini motiveeritud meeskond, meie töötajad püüavad rahuldada iga kliendi vajadusi, kui see on võimalik? põhjendas Lain.

Jõgeva kaupluse müüjate palk koosneb tema kinnitusel n-ö kolmest sambast ? põhipalk, lisatasu müügilt ja preemia plaani täitmise eest. ?Plaan on päris suur, ega seda nii kerge täita olegi, aga kui pingutada, saab hakkama,? lausus tegevjuht.

Kliendi soov saab täidetud

Varem oli kauplemispind üsna tagasihoidlik, kuid ostja soovid pandi kirja ja kui klient oli nõus nädala või kaks ootama, siis telliti talle soovitu kohale. Praegu saab soovija kõik elementaarseks remondiks vajaliku kohe kätte. Samuti saab vajaliku kauba endiselt Jõgevale tellida.

?Kui ostja on näiteks Tartust vajaliku välja valinud, kuid peab veokulu suureks, saab kauba talle Jõgevale või Põltsamaale tellida. Osa inimesi on lihtsalt oma kodulinna patrioodid ja tahavad ostud just siin teha,? rääkis Lain.

Tema hinnangul pole kahjuks kõik kaupmehed ja teenindajad veel selleks valmis, et tarbijad oma ostud enamasti kodukohas teha saaksid.

Kaks aastat tühjana seisnud leivakombinaadi hoone ümberehitamiseks kaupluseks kulus EhitusGamma tegevdirektori sõnul aasta. ?Aasta kulus esimesest mõttest, et siin võiks kauplus olla, kuni uue poe avamiseni,? täpsustas ta.

Tulevikus võiks vana leivakombinaati nimetada ka näiteks ehituskeskuseks. ?Me oleme mõelnud ka seda keskuse nime peale, aga ilmselt tuleb see lähiajal kõne alla. Üks hoone on veel vaba. Kui ehitusvaldkonna firmasid juurde tuleb, tasuks keskuse nime peale mõtlema hakata,? lausus Lain.

7. aprillil Jõgeva uue kaupluse piduliku avamisega 12. sünnipäeva tähistavale EhitusGammale kuulub neli kauplust, lisaks Jõgevale on ehitusmaterjalide poed ka Põltsamaal, Paides ja Türil. Kokku töötab ehituskaupluste ketis 20 inimest, neist Jõgeva kaupluses kuus. EhitusGamma keti möödunud aasta kogukäive ulatus 22 miljoni kroonini, kasum oli 500 000 krooni. EhitusGamma omanikud on Kalmer Lain ja Tõnu Jalakas, lisaks neljale kauplusele kuulub samadele meestele veel ka Jõgeval tegutsev Sinu Pubi.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus