Alo muusikapäevad alanud

Koolisiseseid kontserte jätkub muusikapäevade raames tervelt kaheks nädalaks. Täna kell 9.50 ja 10.50 toimuvatel kontsertidel “Laulust lõõtsani” tutvustavad Anu Taul ja Tarmo Tartu eesti rahvapille: parmupilli, kannelt, torupilli, pikkvilet ja mitmesuguseid lõõtspille, homme esitlevad Sven Kullerkupp ja Tanel Ruben tähtsamaid episoode d?ässmuusika ajaloost, ülehomme esinevad Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonna tudengid.

Järgmisse nädalasse jäävad lastekontsert “Karu, tiiger ja jänes teevad muusikat”, improvisatsiooni ja inimhääle unikaalsust tutvustav kontsert ansamblilt Improloo, Jõgeva kultuurikeskuse laulustuudio ülesastumised, Ivo Linna ja Antti Kammiste Valgre-kontsert “Muinasjutt sinilinnust”, autorilaulu tutvustav kontsert Tõnis Mägilt, ansamblite Hüüd&Hääl, La Campagnie des Musiques a Ouir (Prantsusmaa), Slide Fifty ja Ursula esinemine ning Ingrid Orgulase laulu- ja mängutunnid.

Vokaalansamblite konkursil osaleb tänavu kuuskümmend ansamblit, keda hindab tuntud muusikutest koosnev ?ürii ehk Suur Kõrv. Lisaks sellele kannavad Silvi Vrait, Peeter Volkonski, Hardi Volmer, HaleBopp Singers ja Tartu Junior bigband reede õhtul ette Alo Mattiiseni risotooriumid “Roheline muna” ja “Näärmed”, laupäeva õhtul saab aga kuulata Silvi Vraidi, Jaan Willem Sibula ja Jaak Jürissoni kontserti “Helisev hing”.

Kooli vilistlasele, isamaalaulik Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevi peetakse Jõgeva Gümnaasiumis tänavu üheksandat korda.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus