Kas krõbe piletihind peletas?

Nädalavahetusel leidis taaskord aset Põltsamaa Veinipäev, tuues Põltsamaa lossihoovi veinisõpru nii lähemalt kui ka kaugemalt. Veinimajadest olid kohal esindajad mitmelt poolt üle kogu riigi.
Korraldajad püüdsid seekord Veinipäevast, mida on juba aastaid korraldatud, luua pisut erilisema pärastlõuna ja õhtu, et olemine oleks tavalisest pidulikum. Oodatud olid veini-, ooperi- ja operetigurmaanid, õhtu jätkus suursuguse Põltsamaa Galaga, kus esinesid tuntud solistid ja Põltsamaalt pärit muusikud.
Ürituse alguseks lõppes isegi suurem vihmasadu ning kogu laupäeva pärastlõuna vältel ei kimbutanud ükski vihmahoog lossihoovi. Ilm oli lausa ideaalne niisuguse vabaõhu ürituse jaoks.
Kui aga veinipäev algas rubriigiga „Vana vein”, kus tänavu kohtuti vanameister Voldemar Kuslapiga, siis tundus lossihoovis rahvast ikka vägagi hõredalt kohal olevat. Ja ega ausalt öeldes rahvast päeva jooksul väga juurde tulnudki.
Kindlasti polnud see paar tundi enne ürituse algust sadanud vihmahoog, mis külastajad eemale peletas. Pigem ikkagi piletihind (45 eurot), mis taolise väikelinna nagu Põltsamaa elanikule ehk polegi taskukohane.
Üks asi on korraldada taolise krõbeda piletihinnaga üritusi kusagil pealinnas, teine asi aga teha seda Põltsamaal või Jõgeval. Võimalik, et korraldajad soovisid auväärsesse paika meelitada külalisi Tallinnast ja teistest suurtest keskustest. Aga tõsiasi on seegi, Eestimaa kultuurikalender on sündmustest triiki ja kõik igale poole ei jõua.
Kahju, et väärt sündmus väheste osalejatega jäi.

blog comments powered by Disqus