Elagu Jõgevatreff!

Eelmine nädal tõi maakonna teedele taas mootorrataste mürina. Kuremaa pargi alla kerkis telklinnak, kus tsiklirahvas mõnusalt paar suvist päeva veetis. See nädal südasuvel on ikkagi eriline. Mootorrattureid jätkub ka väljapoole Kuremaad. Laupäevane paraadsõit Jõgevale ja siin aja veetmine on traditsiooniks saanud nii ratturitele kui ka kohalikele elanikele. Mitusada kaugemalt tulnud inimest kasvatab siinsete söögikohtade ja kaupluste käivet. See on suur asi raskel ajal.
Aastaid tagasi said Põltsamaa inimesed mootorratturite saabumisele kaasa elada. Kõigi tulede ja viledega linna sõitev mootorratturite vägi lõi elu kihama. Teeääred olid rahvast täis, lossihoovis oli suur pidu ja pillerkaar. Esinemas olid tuntud bändid, sai süüa, juua ja tantsu lüüa.
Siis aga koliti kokkutuleku praadi lõpp-punkt veinipealinnast minema. Oli siis põhjuseks inimsuhete pinnal tekkinud konflikt või majanduslikud põhjused, mine võta tagantjärele kinni. Aga Põltsamaa rahvas meenutab veel siiani neid toredaid aegu ja uudistab tsikleid ajal, kui need Põltsamaal niisama söögipausiks või poeskäiguks end parkima seavad. Lehvitab ikka nagu vanadele tuttavatele neile, kes kodutalu teeotsast mööda põristavad.
Samas on ka tore, et Jõgevalgi on, mida
oodata ja mille üle uhkust tunda. Üks suurüritus, mida omaks pidada. Jõgevatreff on kindlasti üks aastakümneid püsinud nn maamärk, mis Jõgeva tuntust kasvatab. Kindlasti käib ka Kuremaa nimi rohkem kaugemalt tulijate huultelt läbi, maakonnasiseselt sealt viimasel ajal kahjuks suuremat muud miskipärast ei meenu. Kuigi potentsiaal on seal korralik – järv ja mõisahoone, park ja ujula, sportimisvõimalusi igat sorti.
Mine võta kinni. Aga tore, et Jõgevatreff on Jõgevamaal kodupaiga leidnud. Edu neile ja kohtumiseni järgmisel aastal!

blog comments powered by Disqus