Otsitakse kandidaate Muinsuskaitse aastaauhindadele

9. septembrini on kõigil võimalus esitada kandidaate Muinsuskaitseameti aastaauhindadele, et tunnustada ja esile tõsta möödunud aasta silmapaistvamaid inimesi ja tähelepanuväärsemaid tegusid kultuuripärandi valdkonnas. Laureaadid kuulutatakse välja sügisel toimuval tänusündmusel.
Kandidaate saab esitada 11 kategoorias: hästi restaureeritud mälestis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, hästi hooldatud ja hoitud kultuuripärand, uus ajaloolises keskkonnas, hästi restaureeritud interjöör, hästi taastatud või restaureeritud detail või hoone osa, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandi uurija ja parim restauraator. Lisaks antakse välja hea koostööpartneri auhind ning elutöö ja Agne Trummali nimelise noore muinsuskaitsja auhinnad.
Auhinnasaajad valib välja hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad ekspertnõukogude esindajad, valdkonna spetsialistid ja Muinsuskaitseameti töötajad. Kandidaate saab esitada ning statuudi, kategooriate, hindamiskomisjoni koosseisu ja varasemate aastate konkursside materjalidega saab lähemalt tutvuda Muinsuskaitseameti kodulehel.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus