Toetused metsa uuendamiseks ja pärandkultuuri säilitamiseks

Alates eilsest saab Keskkonnainvesteeringute Keskusest taotleda toetust metsa uuendamiseks ja pärandkultuuride säilitamiseks. Taotlusi võetakse metsaühistutelt vastu kuni
1. juulini.
Metsa uuendamiseks toetatakse metsataimede soetamist ja istutamist, metsamaapinna ettevalmistamist ning metsauuenduse hooldamist, kui metsas on tehtud raie või mets on hukkunud.
Metsa uuendamise tööd peavad olema tehtud enne taotluse esitamist. Toetust saavad erametsaomanikud taotleda ainult metsaühistu kaudu. Kui metsaomanik soovib toetust küsida, tasub sellest oma metsaühistule aegsasti teada anda, kuna ka metsaühistul on vaja aega taotluse kokkupanemiseks. Metsa uuendamise toetust võib taotleda metsamaa kohta, mis on metsaühistu liikme omandis taotluse esitamise tähtpäeval. Metsa istutamist ja maapinna ettevalmistamist toetatakse samal metsamaal ühe korra. Metsauuenduse hooldamiseks saab toetust küsida rajamise aastal ja kolmel järgneval aastal, üks kord kalendriaastas.
Pärandkultuuri toetus on mõeldud objektide korrastamiseks, hooldamiseks, säilitamiseks, tähistamiseks, sellele avaliku juurdepääsu tagamiseks, eksponeerimiseks, kaardistamiseks ja arhiivimaterjalide kogumiseks. Objekt, millele toetust küsitakse, peab olema Eesti looduse infosüsteemi pärandkultuuri objektide nimekirjas ja paiknema erametsamaal.
Lähem info toetuste kohta erametsaportaalis.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus