Liha tuuakse poodi Kuremaa Lihatööstuse Palamusel asuvast lihatsehhist. Ettevõtte tellimusel valmistab vorste ja sinke Põltsamaa vorstitööstus OÜ Vecordia ning kulinaariatooteid Palamusel asuv OÜ Tootsteele.
?See on meil esimene kauplus, kuid ei jää viimaseks. Siiani oleme tegelenud hulgikaubandusega. Edaspidi tahame aga suurendada jaekaubanduse osa,? rääkis ettevõtte üks juhte ja omanikke Ivan Tors. Lihatööstuse teiseks omanikuks ja juhiks on Jaanus Palu.
Üle kümne aasta tegutsenud ettevõttel on omanikud tihti vahetunud, Ivan Tors ja Jaanus Palu omandasid selle kolm aastat tagasi. Pärast Kuremaal asunud hoone põlengut kolisid nad Palamusele. Mehed ehitasid ümber nõukogudeaegse tapamaja ja ehitasid juurde ruumid lihalõikusjaoskonnale.
Omanikud paigutasid sisuliselt uude tööstusse miljoneid kroone, kuid investeeringu täpset suurust Ivan Tors ei avaldanud.
Ettevõte annab tööd 13 inimesele. Tapamajas töötab 8 inimest. Tarnijateks on üle Eesti asuvad põllumajandusfirmad.
Viimastel kuudel on ettevõtte käive mitu korda kasvanud ja jõudnud poole miljoni kroonini. Kuus tapetakse 80-100 siga või 100 veist.
?Veterinaaramet tunnustas meid käesoleva aasta aprillis ja pärast seda hakkasime liha pakkima ning ka külmutama. Kui siiani oleme tapnud peamiselt veiseid, siis tulevikus tahaks rohkem tegeleda sigadega,? lausus Ivan Tors.
Tooteid turustatakse üle Eesti. Kui varem oli raskuspunkt Ida-Virumaal, siis edaspidi tahetakse toodangut pakkuda nii jõgevamaalastele kui ka tallinlastele ning ka Kesk-Eesti elanikele.
RAIVO SIHVER