Craftwood ekspordib Iirimaale täispuidust uksi

Craftwood alustas tegevust möödunud aasta juulis. ?Firma rajasimegi sellepärast, et Iirimaal oli vajadus täispuidust uste järele,? lausus osaühingu juhatuse liige Ole Hütt, kes on õppinud metsandust ja puidutöötlemist Luua Metsanduskoolis.

Algul rentis Craftwood Jõgeva Majandusühistult Turu tänaval asuvaid ruume, hiljem osteti need endale. Praegu on firma kasutuses 1110 m2 tootmispinda. Enamik tootmise käivitamiseks vajalikest seadmetest on pärit Taanist.

Ole Hüti sõnul valmistatakse orienteeruvalt poolteist tuhat männipuust ust kuus. “Kui tootmist edasi arendada, oleksime valmis kuus ühe vahetusega tegema 2000 kuni 2500 ust. Meil on ka reservis 500 m2 tootmispinda, mille võtame kasutusele järgmisel aastal ja ikka uste valmistamiseks,? kinnitas Hütt.

Täispuidust uste valmistamiseks vajalikku tooret on Craftwood senini hankinud Eestist.

?Tundub, et Eesti liimpuiduvalmistajad pole sellise kvaliteediga toorainet, mida vajaksime, valmis eriti pakkuma. Eestimaine mänd on täispuidust uste valmistamiseks liiga okkaline Nii tuleb kaaluda toorme ostmist Venemaalt, kust on seda võimalik saada küllalt soodsate hindadega,? ütles Ole Hütt.

Enamiku toodangust ekspordib Craftwood Iirimaale. Vajadusel rahuldatakse ka kohalike inimeste soovid.

Craftwoodis töötab praegu 8 inimest, vaja oleks 12 töötajat. ?Täispuidust uste valmistamine peaks olema paljudele mõistuse- ja kätepärane töö. Vaja on hoolsust, kohusetunnet ja loogilist mõtlemist,? lausus meister Ermo-Raiki Rebane

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus