Jõgeva võõrustas külalisi Kaarinast

Kaarina on Jõgevamaa sõpruspiirkond Soomes juba 15 aastat. Kolmel päeval viibisid külalised Jõgeval linnapea Viktor Svjatõ?evi kutsel. “Mul tekkisid maavalitsuses töötades sõprussuhted mitmete Kaarina elanikega ning seejärel oleme käinud üksteisel külas,” rääkis Jõgeva linnapea Viktor Svjatõ?ev. Seni pole linnad omavahel sõpruslinnade lepingu sõlmimise teemal vestelnud, Kaarina linna esindus on aga sellest huvitatud.

“Siinse külaskäigu peamiseks eesmärgiks on laiapõhjaliste sidemete loomine linnavalitsuse ametnike, volikogu liimete ja ettevõtjate vahel. Kaarina ettevõtjad on avaldanud huvi koostööks Jõgeva piirkonna ettevõtjatega,” märkis linnapea.

Delegatsioon koosnes 11 volikogu ja linnavalitsuse liikmest ning ettevõtjatest. Külalised osalesid Jõgeva linnavalitsuse istungil. Hiljem jagunes delegatsioon kaheks. Üks rühm, kuhu kuulusid peamiselt linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, külastasid linna asutusi ? kunstikooli, kultuurikeskust, hooldekodu “Elukaar” ja Toominga tänaval asuvaid linna puhatusseadmeid.

Ettevõtjatest koosnev rühm suundus Andres Baida juhtimisel firmadesse. Külastati Coriumi, Sofcomi, Valmecot ja küttegraanulite tootjat osaühingut SJ. Pärastlõunal toimus ühine ringsõit maakonnas. Käidi Mustvees, Raja vanausuliste kloostris, Saare mõisas ja Palamusel.

BIRGIT KASTEPÕLD

blog comments powered by Disqus