Põltsamaal võisteldi taas Kalju Terase mälestuseks

Põltsamaa ühisgümnaasiumi harjutusväljakul peetud  XXVII Kalju Terase mälestusvõistlustel kergejõustikus osales spordiveterane mitmelt poolt üle Eesti. Vanim võistleja oli 91aastane Hilja Bakhoff  Viljandist.

Pikaajalise traditsiooniga võistlused organiseeris  Jõgevamaa spordiveteranide klubi, peakorraldajaks oli ühenduse auliige Villu Ojassalu.

„Mul õnnestus kõige paremini vasaraheide  neljakilogrammise vasaraga. Kalju Terase mälestusvõistlused on heaks katsevõistluseks hooaja alguses. Tähtsaim võistlus, veteranide MM, ootab mind septembris ees Hispaanias Malagas,” ütles Heidi Siimumäe Harjumaalt Koselt, kes osalenud peaaegu kõigil Terase mälestusvõistlustel. „Mulle meeldivad  nende võistluste hea korraldus ja spordilembeline seltskond,” lisas ta.

Lilian Sepp Tallinnast heitis vasarat 39 meetrit. „Noorena olen palju sportinud. Õppisin Tallinna Spordiinternaatkoolis ja tegelesin kettaheitega,” rääkis naine.

Tänavune kahekordne Euroopa meister veteranide arvestuses, 77aastane  Tiia Krutov tõdes, et teda motiveerib Terase mälestusvõistlustele tulema soov konkurentidega mõõtu võtta ja võimalikult häid tulemusi saada. Vasaraheites püstitas ta isikliku rekordi.

Vanim võistleja oli 1926. aastal sündinud viljandlanna Hilja Bakkoff, kes on ka neljakordne kergejõustikuveteranide maailmameister.

Jõgevamaa spordiveteranidest tegid võistlustel kaasa visad ja entusiastlikud sportlased Elvi Bender, Silvi-Mai Eermaa ja Ülo Kuusk.

„Põltsamaa keskkooli kauaaegne direktor  Kalju Teras (1922-1990) oli läbi ja lõhki  spordimees, kelle lemmikaladeks kergejõustikus olid teivashüpe ja kõrgushüpe.  Hiljem hakkas ta ka oda viskama, samuti mängis hästi korvpalli ja võrkpalli,” rääkis mälestusvõistluste peakorraldaja Villu Ojassalu.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus